Lansare in Romania program MSNursePRO

Joi, 27 aprilie 2017, la Hotel Novotel din Bucuresti a fost lansat in Romania, cu sprijinul Asociatiei Pacientilor cu Afectiuni Neurodegenerative, programul MS Nurse Pro, un curs online coordonat de Platforma Europeana pentru Scleroza Multipla, care este adresat asistentilor medicali ce doresc sa se specializeze in scleroza multipla.

MS Nurse Professional sau Asistent Medical SM este un program de instruire de tip e-learning care se adreseaza asistentilor medicali ce isi incep cariera sau doresc sa se specializeze in domeniul sclerozei multiple. Programul este coordonat de Platforma Europeana pentru Scleroza Multipla (EMSP) in colaborare cu Organizatia Internationala a Asistentilor Medicali pentru Scleroza Multipla (IOMSN) si Reabilitarea in Scleroza Multipla (RIMS).

„Programul este tradus pana in prezent in 10 limbi si poate fi accesat in 13 tari. Peste 4.000 de asistenti medicali sunt inscrisi la acest program/curs online. Programul este disponibil gratuit si poate fi accesat in limba romana.” precizeaza Andreea Antonovici, Public Affairs, Platforma Europeana pentru Scleroza Multipla (EMSP).
 
Ce contine programul MS Nurse Professional?

Programul Asistent Medical SM este elaborat de experti de prim rang din domeniul SM si ofera cinci module cuprinzatoare si interactive. Fiecare modul se axeaza pe diferitele aspecte ale SM, formand impreuna un curriculum fundamental de instruire: intelegerea sclerozei multiple, prezentarea clinica, diagnostic si evaluare, tratament, ingrijire si suport.
 
Fiecare modul este alcatuit dintr-o serie de sub-subiecte, cu text descriptiv, pentru care exista referinte complete si optiuni „click-on” care ofera informatii suplimentare pentru aprofundare (ilustratii, grafice si clipuri video care vin in sprijinul experientei de invatare).
 
Cat timp dureaza acest program?

Timpul mediu de finalizare a acestui program este de aproximativ 30 – 35 ore de studiu, ore ce pot fi gestionate conform programului propriu.

La finalul fiecarui modul, se solicita rezolvarea unui test online, pentru care trebuie obtinut un punctaj de promovare de cel putin 75% pentru a fi eligibil la obtinerea certificatului.
 
De ce este recomandat acest program?

„Acest program a fost creat pentru a oferi sprijin in dezvoltarea cunostintelor si competentelor corespunzatoare in calitate de asistent medical SM. La finalizarea cu succes a programului se obtine un fundament solid in toate zonele de asistenta medicala in SM si se poate avansa pe calea informarii care duce la statutul de Asistent Medical SM recunoscut.”, declara conf. dr. Cristina Tiu, medic neurolog Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, coordonator centru de SM cu peste 605 de pacienti cu scleroza multipla.

„Asistentul medical specializat in scleroza multipla are un rol complex. El este sustinator si intermediar pentru pacienti si familiile lor si in acelasi timp asigura educatia medicala si gestioneaza simptomele si tratamentul”, mentioneaza Nicoleta Ioanovici, asistent medical SM, SUUB.

„Asistentul medical are un rol deosebit de important in viata unei persoane cu scleroza multipla. Credem cu tarie in recunoasterea acestei specializari in Romania si va vom sustine pe tot parcursul programului Asistent Medical SM”, transmite Anne Winslow, presedinte EMSP.

Programul poate fi accesat gratuit la www.msnursepro.org.

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.