La SUUB se organizeaza, din nou, cursuri gratuite de puericultura pentru parinti

Proiectul „Scoala Parintilor” revine, intr-o noua formula, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti. In cadrul acestuia se vor organiza cursuri de puericultura gratuite.

A da nastere unui copil aduce cu sine o bucurie imensa, dar implica si o responsabilitate foarte mare: cum ne pregatim pentru intalnirea cu nou-nascutul, cum ne comportam cu o fiinta atat de fragila si atat de importanta? Informatii despre aceste lucruri se gasesc acum la tot pasul, internetul este plin de tot felul de pareri, dar tocmai aceasta abundenta de sfaturi din toate partile, contradictorii uneori, ne fac sa ne intrebam care este calea cea mai buna de urmat. Ce urmarim prin intermediul proiectului Scoala Parintilor? Raspunsuri personalizate, cu valoare de certitudine, de la profesionisti, la orice intrebare care ii preocupa pe tinerii pe cale sa devina parinti”, spune dr. Adriana Dan, sef sectie Neonatologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, potrivit unui comunicat al institutiei.

Printre tematicile cursului se numara:

– pregatirea gravidei pentru nastere,
– semnele care anunta demararea travaliului
– ce trebuie sa contina bagajul pentru maternitate,
– alaptarea (avantajele alimentatiei naturale, stadiile lactatiei, declansarea lactatiei, pozitii corecte de alaptare, mituri in alaptare si contraindicatiile alaptarii)
– igiena bebelusului, conditii ambientale
– semne de boala ale bebelusului
– manevre de baza pentru reanimare la domiciliu
– importanta controlelor la medical neontolog/ de familie/ pediatru

Obiectivele acestui proiect sunt:

– Educatia medicala a cuplurilor de viitori parinti pe teme precum: un comportament sanatos in sarcina, urmarirea corecta a sarcinii, semnele de alarma ce impun consultul medical
– Reducerea complicatiilor nasterii prin informarea mamelor despre modalitatile de nastere si analgezie
– Prevenirea prematuritatii prin evitarea factorilor de risc si informarea asupra minimalizarii complicatiilor, prin interventii medicale prenatale
– Informarea mamelor / familiilor despre procesele fiziologice sau patologice (normale sau anormale) postnatale
– Oferirea de oportunitati de interactiune cu specialistii pentru unele patologii speciale materno-fetale (consultatii prenatale)

Cele doua module de obstetrica si neonatologie vor fi sustinute de medici si asistente din cadrul sectiilor obstetrica-ginecologie si neonatologie.

Potrivit sursei citate, la finalul cursului, tatal va obtine atestatul de absolvire curs de puericultura, in baza caruia poate obtine un concediu paternal majorat cu inca 10 zile.

Etichete: puericultura, cursuri parinti, pregatire nou nascut, pregatire nastere

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.