La Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad se fac peste 20 de operatii de cataracta saptamanal


Specialistii Compartimentului Oftalmologie al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad efectueaza saptamanal peste de 20 de operatii de cataracta.

„Cataracta este una dintre cele mai des intalnite afectiuni oftalmologice la persoanele din judetul Arad, dovada fiind faptul ca circa 90% dintre interventiile realizate de noi in cadrul Compartimentului Oftalmologie sunt operatii de cataracta, ceea in cifre inseamna mai mult 20 de cazuri operate saptamanal’, a declarat intr-o conferinta de presa, medicul Roxana Trinc, potrivit Agerpres.

Ea a precizat ca aradenii diagnosticati cu cataracta, care vor sa se opereze la Compartimentul de Oftalmologie din cadrul SCJU Arad, pot face acest lucru in baza unei trimiteri de la medicul de familie, operatiile cu folosirea lentilelor standard fiind gratuite pentru persoanele asigurate.

‘Pacientul care doreste sa se opereze la noi trebuie sa efectueze o keratometrie si o biometrie, in urma careia i se masoara valoarea dioptrica a cristalinului artificial. Mai apoi se face o solicitare catre Casa de Asigurari de Sanatate pentru lentila intraoculara artificiala. Daca pacientul doreste lentila standard, atunci aceasta este decontata integral de Casa de Asigurari de Sanatate. Daca insa pacientul doreste o alta lentila, de calitate superioara, diferenta de pret va fi suportata de acesta’, a adaugat medicul sef al Compartimentului de Oftalmologie din cadrul SCJU Arad conform sursei mentionate.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • bucur eva spune:

    mai sunt valabile programarile pentru operatia de cataracta facute inainte de izbucnirea epidemiei de covid?

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.