La Sibiu se reiau operatiile pentru toate categoriile de pacienti

Pacientii care nu au Covid-19 vor putea fi operati din nou, incepand din 2 iunie, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) din Sibiu, cel mai mare spital public din judet. a anuntat joi, presedintele Consiliului Judetean (CJ), Daniela Cimpean.

„Acum ne-am obisnuit cu virusul. Cu siguranta colegii nostri din Spitalul Judetean vor putea sa gestioneze in conditii de siguranta medicala atat pacienti Covid, cat si pacienti care nu sunt infectati si de aproximativ o saptamana am inceput demersurile pentru ca Spitalul Judetean sa isi reia si activitatile medicale pe care pe durata starii de urgenta nu le-a facut. Termenul pentru finalizarea primei etape este 2 iunie, deci din 2 iunie vom relua partea de chirurgie”, a declarat Daniela Cimpean, presedintele Consiliului Judetean Sibiu, citata de Agerpres.

Treptat, sectiile din Sibiu se vor redeschide pentru toate categoriile de pacienti care nu au Covid-19.

„Unele sectii au fost blocate complet: cele doua chirurgii, urologia, neurochirurgia, ortopedia, cele doua medicale, nefrologia, derma, fizioterapia. Si trebuie stiut ca mai exista alte multe cauze din care poti sa mori, in afara de Covid si trebuie tinut cont si de pacientii cu alte boli. Deci, trebuie facute demersuri la Ministerul Sanatatii pentru deblocarea spitalului. Exista alte posibilitati de a trata pacientii cu Covid si in continuare, izolati de ceilalti pacienti”, a atras atentia medicul Paul Porr, consilierul judetean, potrivit sursei citate.

Etichete: operatii pacienti, spitalul judetean sibiu, pacienti non covid, pacienti boli cronice

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.