La Oxford se produc vaccinuri impotriva Covid-19, care ar putea fi puse pe piata la finalul anului

Expertul epidemiolog spaniol Daniel Prieto-Alhambra de la Universitatea Oxford a dezvaluit ca Jenner Institute produce deja un vaccin impotriva COVID-19, dezvoltat de cercetatori de la universitatea britanica pentru a-l putea distribui in decembrie dupa testare, relateaza EFE.

Jenner Institute, infiintat in 2005, face parte din Departamentul de Medicina din Nuffield al Universitatii Oxford si are ca scop dezvoltarea de vaccinuri pentru boli de mare importanta pentru sanatatea publica mondiala, precum malaria, turbeculoza sau SIDA, transmite si Agerpres.

Potrivit declaratiilor facute de Prieto-Alhambra, se spera obtinerea rezultatelor definitive ale testelor clinice pentru a demonstra eficacitatea vaccinului la sfarsitul lui octombrie sau inceputul lui decembrie.

„Laboratorul si-a asumat riscul de a incepe sa produca deja vaccinul pentru a-l putea lansa pe piata imediat, daca se dovedeste ca functioneaza. Laboratorul da asigurari deja ca va functiona. Faza 1 si 2 par sa functioneze”, a subliniat Prieto-Alhambra, potrivit surselor citate.

Una dintre tarile unde se efectueaza studiul este Brazilia, care se confrunta cu o escaladare a cazurilor de coronavirus.

Etichete: vaccin covid-19, vaccin coronavirus, teste vacccin

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.