La Iasi va functiona un cabinet stomatologic pentru persoanele cu HIV/SIDA

La Spitalul de Boli Infectioase Sfanta Parascheva din Iasi se va infiinta un cabinet stomatologic pentru persoanele cu HIV/SIDA.

Dotarea cabinetului stomatologic va fi asigurata de Facultatea de Medicina Dentara din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie ‘Gr.T. Popa’ din Iasi si de catre Societatea Romana de Reabilitare Orala.

„Este o dorinta mai veche a acestui spital privind infiintarea unui cabinet stomatologic pentru persoanele infectate cu HIV, pentru ca foarte greu ajung sa isi gaseasca loc intr-un cabinet stomatologic. Pentru usurarea stilului de viata, imbunatatirea calitatii vietii acestora, am hotarat sa realizam un cabinet stomatologic in spital. Este vorba despre un proiect de cooperare intre spitalul de Boli Infectioase si Facultatea de Medicina Dentara de la Universitatea de Medicina Dentara. Doamna decan (Norina Consuela Forna – n.r) a venit in sprijinul nostru prin dotarea unui astfel de cabinet, spitalul urmand sa puna la dispozitie spatiul necesar”, a declarat Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase din Iasi., citata de Agerpres.

Potrivit sursei citate, infiintarea unui astfel de cabinet este necesara intrucat persoanele cu HIV/SIDA sunt cel mai adesea refuzate atunci cand au nevoie de consultatii sau tratamente dentare. Un astfel de cabinet mai exista la Bucuresti, la Institutul Matei Bals.

In cabinetul stomatologic de la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi vor lucra atat cadre didactice de la Facultatea de Medicina Dentara, cat si medici rezidenti care vor fi special pregatiti pentru astfel de interventii.

Etichete: cabinet stomatologic pentru persoanele cu HIV/SIDA, stomatolog iasi

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.