La ce varsta copiii trebuie sa inceapa sa se spele pe dinti

spalat-pe-dintiVarsta la care un copil ar trebui sa inceapa sa se spele pe dinti este controversata. O parte dintre specialisti considera ca abia dupa varsta de doi parintii trebuie sa spele copilul pe dinti, din cauza riscurilor de intoxicare cu fluorul pe care il contine pasta de dinti. Noile precizari ale Asociatiei Americane de Stomatologie arata ca parintii nu trebuie sa astepte pana la 2 ani sa inceapa igiena orala a copiilor.

Copiii trebuie spalati de mici pe dinti de doua ori pe zi

Asociatia Americana de Stomatologie, citata de elmundo.es, precizeaza ca un copil trebuie spalat pe dinti de doua ori pe zi de la aparitia primilor dinti.

Pentru un copil caruia i-au aparut doar primii doi dinti, se poate folosi in locul periutei un tifon imbibat in foarte putina pasta de dinti cu care sa se curete dintii.

In cazul copiilor care au in familie parinti cu probleme dentare din cauza aparitiei cariilor, spalatul pe dinti de timpuriu este si mai important.

Riscul de a inghite pasta de dinti, si implicit flourul, apare la copiii mici care inca nu stiu sa scuipe.

In cazul copiilor foarte mici, la aparitia primilor dinti, ca masuri de preventie se recomanda folosirea unei cantitati foarte mici de pasta de dinti, mai mica decat un bob de orez.

Ce efect are pasta de dinti cu fluor la copii

Academia Americana de Pediatrie Dentara, citata de elmundo.es, a subliniat ca pasta de dinti cu fluor poate sa previna aparitia cariilor, mai ales in cazul copiilor in a caror familie parintii au probleme dentare.

Pentru cei mici, specialistii recomanda sa se foloseasca si pastele de dinti pentru copii, care au un gust mai placut. In acest caz, parintii trebuie sa verifice daca pasta de dinti in cauza are cantitatea de fluor recomandata.

“Inainte de doi ani, este suficienta o cantitate de 500 parti la un milion, dar dupa doi ani cantitatea trebuie sa creasca la 1000 de parti la un milion”, a precizat Antonia Dominguez, profesor de Stomatologie Infantila la Universitatea din Sevilla, citata de elmundo.es.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.