La Buzau a fost deschis un centru de psihologie clinica pentru copii

Un Centru de Psihologie Clinica pentru copiii cu nevoi speciale a fost inaugurat, miercuri, in municipiul Buzau, cu sprijinul primariei, la initiativa unei asociatii.

Centrul are ca obiectiv sprijinirea copiilor cu autism, cu sindromul Down, a copiilor hiperkinetici si a celor care prezinta diferite forme de intarziere mentala sau de limbaj prin desfasurarea unor sedinte de terapie ABA (Applied Behaviour Analysis), relateaza Agerpres.

„Inaugurarea acestui centru vine in sprijinul unor copii care au nevoie de suportul intregii comunitati locale”, a declarat primarul municipiului Buzau, Constantin Toma, conform sursei citate.

Potrivit organizatorilor, metoda ABA este un program de invatare care isi propune sa modifice comportamentul autist al copilului, in mod sistematic si intensiv, obiectivul final fiind integrarea sociala a copilului.

Etichete: psihologie clinica, psihologie copii cu nevoie speciale, psiholog buzau

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.