Jumatate din generatia Millennials se confrunta cu probleme de sanatate mintala

Aproape jumatate dintre reprezentantii Generatiei Millennials si 75 % din Generatia Z renunta la locurile lor de munca din cauza problemelor de sanatate mintala, relateaza Business Insider care citeaza un studiu publicat de Harvard Business Review.

Potrivit sursei citate, studiul a analizat provocarile psihice ale angajatilor din Statele Unite ale Americii pe un grup de circa 1500 de tineri cu varste de peste 16 ani.

In ultimii ani, milenialii, adica reprezentantii Generatiei Millennials, au fost numiti de catre expertii in sanatate mintala drept, “generatia terapiei”.

Cei mai multi tinerii care sunt identificati ca facand parte din aceasta categorie, sunt constienti de problemele lor si de importanta terapiei si spun ca o vad ca pe o forma perfectionare continua.

Un studiu publicata in revista Psychological Medicine ce releva o analiza pe un esantion de 2.000 de tineri din generatia Millennials a constatat ca riscurile de depresie sau anxietate se dubleaza atunci cand apare sentimentul de singuratate de care tot mai multi spun ca sufera.

Tot potrivit Business Insider, diagnosticele de depresie majora sunt in crestere in randul mileniilor cu 47% , iar un raport al Blue Cross Blue Shield publicat in 2018 a relevat ca acestia au tendinta de a fi mai putin sanatosi decat predecesorii lor, cei din generatia X.

Etichete: generatia millennials, milenialii, generatia z, depresie tineri, depresie job, anxietate

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.