Jocurile de carti, sah, bingo sau scrabble pot proteja creierul de declinul cognitiv

Jocurile de carti, sah, bingo, scrabble sau cele de tip ”board games” ar putea fi antrenamentul mental de care oamenii au nevoie pentru a-si mentine in forma abilitatile cognitive, arata un studiu citat de UPI si Agerpres.

Oamenii de stiinta din Scotia au concluzionat ca persoanele cu varste de peste 70 de ani care practica in mod regulat aceste jocuri, au scoruri mai mari la teste de evaluare a memoriei si a abilitatilor cognitive,

„Jocurile de masa, de carti si de cuvinte pot proteja oamenii de declinul cognitive”, a declarat un cercetator de la Universitatea din Edinburgh, conform surselor citate.

Totusi, acest studiu este unul observational, astfel ca cercetatorul a subliniat ca: “Nu putem declara acest lucru cu certitudine, insa, cel putin sunt distractive, ieftine si, cu siguranta, nu fac niciun rau”.

El mai considera ca nu aspectul social al acestor jocuri este cel care ofera efectul de protejare a creierului, ci provocarea jocurilor in sine.

Modul in care creierul sufera modificari in urma acestor tipuri de activitati nu este deocamdata cunoscut, insa oamenii de stiinta fac in continuare cercetari.

Etichete: declin cognitiv, semne dementa, simptome alzheimer, imbunatatire memorie, jocuri pentru memorie

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.