Japonia testeaza un vaccin genetic impotriva Covid-19

O compania farmaceutica nipona a anuntat ca va incepe sa testeze pe oameni un potential vaccin genetic impotriva Covid-19, cu scopul de a-l putea produce la scara mare in 2021, relateaza EFE.

Compania farmaceutica va demara testele clinice dupa ce a obtinut aprobarea unui grup de experti de la Spitalul Universitar din Osaka si care colaboreaza la acest proiect. Produsul a fost testat cu succes pe soareci, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

Vaccinul, primul impotriva Covid-19 care va fi testat pe oameni in Japonia, contine ADN modificat pentru a codifica proteinele noului coronavirus, in fata carora sistemul imunitar al pacientului va raspunde generand anticorpi impotriva acestui patogen.

Vaccinul va fi injectat unui grup de 30 de lucratori sanitari de la Spitalul Universitar din Osaka incepand de saptamana aceasta, iar din octombrie testele vor fi extinse la alte sute de persoane pentru a-i analiza eficacitatea si efectele secundare, potrivit companiei.

In cazul in care testele avanseaza in mod pozitiv, compania japoneza spera sa obtina autorizatia pentru a putea produce si distribui vaccinul la nivel national incepand cu luna martie sau aprilie a anul viitor.

Etichete: vaccin coronavirus, vaccin covid-19, vaccin genetic

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.