Japonezii au inventat o tesatura capabila sa distruga bacterii, virusuri si microbi

Cea mai recenta inventie creata de doua companii japoneze este o tesatura capabila sa distruga virusuri, microbi si bacterii, potrivt AFP.

Denumita „PIECLEX”, noua tesatura are numeroase intrebuintari, de la articole vestimentare capabile sa distruga mirosurile corporale, la echipamente de protectie precum masti sanitare, atat de populare in perioada actuala, marcata de pandemia de COVID-19, transmite si Agerpres.

Electricitatea este produsa prin intinderea si contractia tesaturii, mai ales in timpul miscarilor realizate in mod obisnuit de o persoana, in cantitati atat de mici incat ele nu pot fi simtite de catre purtator, dar totusi suficiente pentru „a arde” bacteriile, microbii si virusurile care s-ar afla deasupra sau in interiorul tesaturii, au explicat reprezentantii celor doua grupuri nipone.

„Am putut sa impiedicam proliferarea sau chiar sa facem sa devina inofensive 99,9% dintre bacteriile si virusurile pe care am testat noul material”, a declarat un purtator de cuvant al companiei Murata Manufacturing, potrivit surselor citate.

Tesatura nou inventata este privita cu mare interes de anumiti producatori, precum cei de imbracaminte sportiva, articole de igiena si chiar de cei din domeniul aplicatiilor industriale, precum producatorii de filtre.

Urmatorul obiectiv al inventatorilor japonezi este acela de a se asigura ca tesatura este capabila sa elimine virusul SARS-CoV-2.

Etichete: tesatura inventie japoneza, microbi tesatura, virusuri tesatura

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.