Iodura de potasiu nu se ia in scop preventiv, poate provoca afectiuni ale glandei tiroide

Referitor la discutiile din spatiul public despre utilizarea Iodurii de Potasiu in cazul unui posibil incident nuclear, Ministerul Sanatatii a facut urmatoarele precizari:

“Iodura de Potasiu nu trebuie utilizata in mod profilactic, deoarece poate provoca afectiuni ale glandei tiroide. In caz de urgenta datorata unui posibil incident nuclear, administrarea comprimatelor de Iodura de Potasiu se face doar in primele ore, iar Ministerul Sanatatii organizeaza asigurarea stocurilor, conform recomandarilor Institutului National de Sanatate Publica.”, transmite Ministerul Sanatatii, vineri dimineata intr-un comunicat oficial.

Producerea si stocarea acestui produs sunt asigurate de catre SC Antibiotice SA si Administratia Nationala a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale.

Potrivit ministerului, in caz de nevoie, acest produs va fi distribuit in cel mai scurt timp populatiei de catre autoritatile de sanatate publica din fiecare judet.

Etichete: iodura de potasiu, afectiuni glanda tiroida, ministerul sanatatii

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.