Interventii chirurgicale unicat in Romania

Interventii chirurgicale unicat in RomaniaLa Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu se realizeaza interventii chirurgicale unicat in Romania. Pacientii care au nevoie de operatii de endoprotezare esofagiana in tumorile maligne depasite pot beneficia de interventii chirurgicale de specialitate la Sibiu. In ce costau mai exact aceste proceduri?

 

 

Ce trebuie sa stie pacientul despre tehnica utilizata

 O proteza (conceputa la Sibiu) se introduce prin gat, fara taieturi, pentru a fi depasita zona afectata de cancer. Montajul va fi realizat sub controlul laparoscopului introdus prin stomac. Si aceasta procedura este o inovatie in lumea medicala realizata tot la Sibiu. Astfel ca introducerea laparoscopului a fost facuta prima data de catre prof.univ.dr. Dan Sabau.

El este singurul chirurg roman premiat in Japonia, obtinand doua medalii de aur pentru procedure si instrument chirurgical la saloane international de inventica.

Cand este necesara aceasta operatie?

Pacientii cu fisula esotraheala sau stenoza tumorala nu se pot alimenta normal. Aspirarea mancarii in plamani determina decesul. Solutia este o alimentatie artificiala, gastrostoma sau jejunostoma.

In urma operatiei, pacientii pot sa se alimenteze normal, sa mestece si sa simta gustul mancarii. Dupa interventie, pacientii trebuie sa stie ca isi pot continua tratamentul oncologic (radioterapie si chimioterapie).

“Nu puteam sa mai inghit absolut nimic, totul se ducea in plamani. Incepeam sa tusesc, simteam ca ma inec si am crezut ca e gata. (…) Dupa operatie, in ziua imediat urmatoare, umblam deja prin salon”, marturiseste un pacient care a fost supus interventiei chirurgicale realizate de prof.univ.dr. Dan Sabau.

Ce alte proceduri pot face pacientii la Sibiu

Scoala de chirurgie de la Sibiu este specializata si pe alte tipuri de interventii: chirurgia chistului hidatic, a pancreasului, colo-rectala, a esofagului, a peretelui abdominal. Performantele se noteaza la Sibiu si in ceea ce priveste spitalizarea de scurta durata.

“Scopul nostru este educarea si crearea de scoala chirurgicala sibiana puternica si competitiva, atat in chirurgia de urgenta cat si in cea programata, mai ales oncologica. In acest sens ne preocupam de dezvoltarea unui departament de cercetare”, a declarat dr. Dan Sabau.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.