Intelegere intre Romania si Ungaria privind transplantul de plamani

Sorina Pintea, ministrul Sanatatii si omologul sau ungar, Miklos Kasler, au convenit la Budapesta, la inceputul acestei saptamani, incheierea unui Memorandum de intelegere intre cele doua ministere privind transplantul de plamani.

„Din punctul nostru de vedere, Memorandumul de intelegere transmis de partea maghiara este agreat si propunem ca doua echipe tehnice din partea ambelor tari sa inceapa discutiile pentru pregatirea detaliilor tehnice ale colaborarii”, a declarat Sorina Pintea potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Sanatatii.

Demnitarul a mai a subliniat ca echipa Ministerului Sanatatii cauta toate solutiile pentru asigurarea tratamentului corespunzator pentru pacientii romani care au nevoie de transplant pulmonar.

„Mai avem inca pacienti pe lista de asteptare care sunt cazuri complexe si pentru care facem toate eforturile sa gasim solutii”, a mai precizat ministrul conform sursei citate.

De asemenea, cei doi ministri au inceput discutiile si pentru identificarea altor domenii de colaborare, precum oncologia si achizitia comuna de medicamente si vaccinuri.

In cursul zilei de marti, Pintea a declarat ca acordul cu Ungaria privind transplantul pulmonar va fi semnat la sfarsitul lunii mai, dupa ce va exista si procedura prin care pacientii romani vor merge pentru a face interventiile in tara vecina.

Etichete: transplantul de plamani, ministerul sanatatii

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.