Institutul Oncologic Bucuresti: Accelerator nou pentru radioterapie, in teste

Acceleratorul nou pentru radioterapie de la Institutul Oncologic Bucuresti (IOB), cumparat printr-un acord cu Banca Mondiala, se afla in perioada de probe si urmeaza sa fie functional, in curand.

„Acceleratorul este in functiune. Acceleratorul care este primit prin acordul cu Banca Mondiala – suntem in perioada de autorizari cu el si de facut training, pentru ca se trece la o tehnica superioara. (…) Acum este in perioada de probe. Acceleratorul este montat, sunt obtinute avizele, asteptam sa vina si firma care se ocupa de facut ultimele modificari pentru ca au fost probleme. Noi avem doua echipamente de la firma si unul de la alta firma si ca sa lucreze pe acelasi soft, a fost destul de complicat. Eu cred ca intr-o luna se vor finaliza toate problemele acestea”, a declarat Lidia Kajanto , managerul unitatii medicale, citata de Agerpres.

De asemenea, doua SPECT/CT-uri care au fost montate anul acesta sunt functionale.

„Cred ca in momentul de fata sunt cele mai noi echipamente de SPECT/CT, deci se pot face scintigrafiile osoase si limfoscintigrafiile care sunt specifice pentru pacientii cu melanom. Limfoscintigrafia este investigatia care se face pentru a depista ganglionii santinela – acel ganglion care trebuie scos in momentul dupa ce se face interventia pentru melanom”, a mai aratat reprezentantul IOB conform sursei citate.

In prezent, la Institutul Oncologic Bucuresti sunt angajati zece fizicieni, sapte dintre acestia fiind debutanti.

Etichete: accelerator oncologie, pet-ct, radioterapie, tratament oncologic, institutul oncologic bucuresti

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.