Institutul „Marius Nasta”: Inca un deces la un pacient acinetobacter

Potrivit unei informari a conducerii Institutului de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’, inca un pacient cu acinetobacter, internat aici, a murit.

Este vorba despre o pacienta in varsta de 78 de ani, care a facut stop cardiac si care nu a raspuns manevrelor de resuscitare, relateaza Agerpres.

In prezent, numarul persoanelor decedate din cauza infectarii cu acinetobacter se ridica la cinci.

Reamintim ca factorii de decizie din sistemul sanitar au decis saptamana trecuta sistarea activitatii blocului operator si a sectiei ATI (postoperator) din cadrul Institutului ‘Marius Nasta’.

Potrivit OMS, dintr-o lista cu 12 familii de bacterii rezistente, riscul este considerat critic in cazul a trei dintre acestea: Acinetobacter, Pseudomonas si Enterobacteriaceae (intre care E. coli), rezistente inclusiv la antibioticele cele mai recente si care reprezinta cauza celor mai multe infectii in spitale.

Etichete: acinetobacter, marius nasta, bacterii rezistente

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.