Institutul de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’ ofera screening pulomar gratuit, in Bacau

Caravana mobila a Institutului de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’ va poposi in 12 comune din judetul Bacau, oferind cetatenilor servicii medicale gratuite pentru depistarea timpurie a tuberculozei.

“Caravana mobila a Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucuresti va ajunge in perioada 3-28 iulie 2023 in 12 unitati administrativ-teritoriale din judetul Bacau:Brusturoasa, Manastirea Casin, Parava, Gura Vaii, Podu Turcului, Stefan cel Mare, Huruiesti, Stanisesti, Horgesti, Filipeni, Plopana si Valea Seaca, scopul fiind oferirea de servicii medicale gratuite pentru sanatatea plamanilor si depistarea precoce a tuberculozei”, transmite Institutia Prefectului Bacau, intr-un comunicat de presa.

Caravana medicala mobila este dotata cu:

– aparatura de radiologie mobila de ultima generatie;
– diagnostic molecular rapid, teste GeneXpert – cea mai avansata metoda de identificare a infectiei cu bacilul tuberculozei;
– un program de inteligenta artificiala care ajuta la depistarea tuberculozei si a altor 14 patologii pulmonare;
– serviciile medicale din caravana sunt asigurate de personal medical de specialitate.

Cabinetul medical mobil va fi amplasat in zona primariilor din cele 12 comune sau in alte locuri comunicate din timp localnicilor. Vreme de patru saptamani echipajul medical al caravanei va asigura accesul facil, aproape de casa la consultatiile medicale puse la dispozitie in cabinetul mobil.

Etichete: caravana mobila, controale medicale gratuite bacau, depistare tuberculoza, consultatii medicale plamani

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.