Ingrijorari privind prapastia dintre bogati si saraci in timpul pandemiei de coronavirus

Tinerii din toata lumea au devenit mai ingrijorati de prapastia dintre bogati si saraci in timpul pandemiei de coronavirus, concluzineaza un nou studiu global citat de Reuters.

Peste 8.700 de persoane din 24 de tari au fost chestionate la inceputul si la sfarsitul lui 2020 de catre agentia de cercetare a pietei Glocalities. Studiul releva ca un numar tot mai mare de respondenti considera ca diferentele intre venituri ar trebui reduse, noteaza si Agerpres.

Pandemia „a lovit oamenii din plin si i-a facut sa isi dea seama ca lucrurile nu merg cum trebuie. Avem nevoie de interventia guvernului pe o scara mai larga. Nu vrem o economie controlata de stat, dar unele resurse trebuie realocate pentru a echilibra aceasta directie puternica „, a afirmat Ronald Inglehart, unul dintre autorii principali ai studiului, potrivit surselor citate.

Cei mai ingrijorati de diferentele de venituri s-au aratat tinerii, mai arata studiul.

O treime dintre respondentii cu varste intre 18 si 34 de ani au spus la sfarsitul anului trecut ca sunt mai ingrijorati de inegalitatile de venituri decat de somaj sau de problemele economiei, in crestere fata de procentul de la inceputul lui 2020, inainte de raspandirea la nivel mondial a pandemiei de coronavirus.

Etichete: pandemie coronavirus, diferente venituri, impact psihologic pandemie

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.