Informare privind citostaticele | Vor fi achizitionate 40.000 de fiole de Cisplatin

Ministerul Sanatatii a transmis Directiilor de Sanatate Publica sa ceara unitatilor sanitare din subordine necesarului de citostatice pentru 3, respectiv 12 luni.

Pana la finalul acestei saptamani va fi publicat in Monitorul Oficial ordinul de ministru pentru schimbarea Codului Individual al Medicamentului pentru produsul Cisplatin si urmeaza sa fie achizitionate 40.000 de fiole.

„Este obligatoriu ca fiecare unitate sanitara sa se preocupe pentru a asigura tratamentele necesare pacientilor sai. Procedurile sunt simple, iar spitalul care se confrunta cu lipsa unor medicamente trebuie sa anunte cat mai repede Ministerul Sanatatii, care are o structura dedicata pentru rezolvarea situatiilor de acest gen. Informarea transmisa de Comisia de Oncohematologie Pediatrica ne-a semnalat ca exista probleme la nivelul unor unitati sanitare in asigurarea citostaticelor, insa nu putem demara achizitii fara sa stim ce cantitati sunt necesare pentru a acoperi nevoia de citostatice. Nu este normal sa sufere pacientii din lipsa de interes a unor angajati care nu isi fac treaba. Ca si pana acum, vom face tot ce este necesar ca sa asiguram dreptul pacientilor la tratamentele necesare, chiar si prin eliberarea unor Autorizatii de Nevoi Speciale, acolo unde este cazul”, a declarat Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, potrivit unui comunicat de presa remis joi.

Conform sursei citate, Ministerul Sanatatii mentioneaza ca produsul Asparaginase are pret aprobat pentru achizitia in baza unei Autorizatii de Nevoi Speciale, urmand sa intre in tara 300 de cutii saptamana viitoare.

Etichete: citostatice, Cisplatin, Asparaginase

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.