Infidelitatea, benefica pentru cuplu?

cuplu-infidelitateCel mai adesea, infidelitatea unuia dintre partenerii de cuplu este considerata factor de declansare a neintelegerilor care duc mai apoi la destramarea relatiei. In circa 60% din cazuri asa se intampla, infidelitatea fiind o prima cauza a divorturilor.

Totusi, in studiul psihologiei si al terapiei de cuplu, de cativa ani incoace vocile unor experti spun ca infidelitatea, din contra, ar ajuta oarecum la consolidarea relatiei.

Specialistul francez in sexologie, Gerard Leleu, a publicat o carte numita „Amours Toujours!”, in care afirma ca pentru unele cupluri, infidelitatea poate chiar sa faca bine legaturii dintre cei doi parteneri.

Sexologul , citat de publicatia franceza Medisite, si-a exemplificat ideea in cateva caracteristici si supozitii ale infidelitatii considerate pozitive.

1. Infidelitatea readuce buna dispozitie si zambetul in casa

Specialistul isi motiveaza afirmatia prin urmatoarea declaratie: „Placerea ca este iubit si iubeste face ca infidelul sa fie intr-o dispozitie buna. Daca pana atunci era morocanos, ba chiar rautacios, dintr-o data devine placut si prietenos”.

2. Evaluarea prin comparatie

Partenerul care inseala are tendinta de a evalua comparativ cele doua relatii (oficiala si extraconjugala). “Avand o relatie in afara cuplului in care nu investeste sentimente, infidelul reuseste sa faca comparatie si ajunge la concluzia ca „pana la urma acasa este mult mai bine”, mai sta scris in cartea „Amours Toujours!”.

3. Persoana care are o relatie extraconjugala descopera lucruri noi

„Fanteziile erotice (tabu pana atunci) pe care le-a descoperit dincolo de cuplu sunt aduse de catre infidel in cuplul oficial si astfel un vant nou de voluptati se abate in patul conjugal”, adauga Gerard Leleu.

4. Infidelul este iubit din nou

Aceasta afirmatie este facuta cu fermitate in cartea sexologului francez, care si exemplifica acest lucru.  „Partenerul inselat isi reinnoieste sentimentele de dragoste si dorinta pentru infidel se reaprinde”, explica specialistul in sexologie.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.