„Infertilitatea exista. Si doare !”

fertilizareAsociatia SOS Infertilitatea desfasoara in perioada 2 – 8 noiembrie 2015 Saptamana Nationala de Constientizare a Fenomenului Social si Medical al Infertilitatii, o serie de actiuni prin care se semnaleaza situatia ingrijoratoare in domeniul fertilitatii si reproducerii umane asistate medical in Romania, fenomen cu consecinte medicale si sociale grave pentru multi cetateni.

Printre actiunile organizate de catre Asociatia SOS Infertilitatea in cadrul saptamanii de constientizare, se mentioneaza:

-Transmiterea de catre Asociatia SOS Infertilitatea a unor scrisori deschise pe tema infertilitatii (si adoptiei) adresate lui Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, premierului Victor Ponta si Ministrului Sanatatii, Nicolae Banicioiu;

-Campania „Domnule Ministru, mariti bugetul Subprogramului FIV!’ — transmiterea de catre actuali si fosti pacienti afectati de infertilitate, precum si de catre prieteni si sustinatori ai acestora, a unor scrisori personalizate catre Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii, prin care se solicita marirea bugetului Subprogramului FIV in 2016, anul acesta bugetul fiind de doar cca. 400.000 E, bani suficienti pentru finantarea PARTIALA a doar cca. 300 de proceduri la nivel national.

-Expozitia ‘Infertilitatea exista. Si doare !’ in holul Hotelului RIN din Bucuresti.

-Participarea la simpozionul international pe teme de fertilitate si reproducere asistata organizat de catre Asociatia Embriologilor din Romania (7-8 noiembrie, Bucuresti)

 

Citeste si Analize recomandate in cazul cuplurilor care vor sa devina parinti

Citeste si Endometrioza, a doua cauza de infertilitate la femei

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.