Infectii cu Clostridium difficile in spitalele din judetul Hunedoara

Infectiile cu bacteria Clostridium difficile sunt cele mai raspandite in spitalele din judetul Hunedoara, in primul trimestru din acest an fiind raportate 42 de cazuri.

Potrivit unui comunicat al DSP Hunedoara, in primul trimestru al acestui an, in spitalele din acest judet au mai fost consemnate si 4 cazuri de infectii intraspitalicesti cu Staphylococcus aureus meticilinp-rezistent, 4 cazuri de infectii cu Klebsiella spp si un caz de Acinetobacter spp.

In ceea ce priveste infectiile asociate ingrijirilor medicale, raportate de unitatile sanitare cu paturi din judetul Hunedoara, in anul 2018 au fost raportate 155 de cazuri, in scadere cu aproape 10% fata de anul 2017.

„Masurile simple si ieftine de prevenire si control al infectiilor, precum igiena adecvata a mainilor, ar putea reduce frecventa infectiilor asociate ingrijirilor medicale (HAI) cu mai mult de 50%”, au precizat reprezentantii DSP Hunedoara in comunicatul citat.

Potrivit sursei citate, DSP Hunedoara si spitalele din Hunedoara, Deva si Petrosani vor marca saptamana aceasta Ziua mondiala pentru siguranta pacientului (17 septembrie), in cadrul unor simpozioane tematice ce se vor derula in in unitatile medicale mentionate.

Ziua Mondiala pentru Siguranta Pacientului (ZMSP) a fost creata pentru a facilita dezvoltarea politicilor si practicilor privind siguranta pacientilor in toate Statele Membre OMS si pentru a actiona ca o forta majora la imbunatatirea sigurantei acestora,

Campania ZMSP din acest an, organizata pentru prima oara in Romania, cu tema “Ingrijirile medicale in conditii de siguranta” are ca scop constientizarea profesionistilor din domeniul furnizarii serviciilor de sanatate, precum si a pacientilor asupra importantei ingrijirilor medicale de calitate cat si asupra sigurantei pacientilor.

Etichete: infectii spitale, spitale hunedoara, clostridium difficile, Klebsiella spp, Acinetobacter spp

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.