Incubatoare pentru 140 de maternitati din tara

Procedura de achizitie a incubatoarelor cu care vor fi dotate 140 de maternitati s-a incheiat, a anuntat Sorina Pintea.

„Am anuntat inca de anul trecut ca Ministerul Sanatatii va achizitiona incubatoare pentru Sectiile de neonatologie din tara. Am demarat procedura de achizitie de anul trecut pentru 1.117 incubatoare, pentru sapte tipuri cu care vor fi dotate toate maternitatile din tara. Pot sa va anunt ca sunt peste 140 de maternitati care vor fi dotate, iar, de asemenea, pot sa va anunt ca aceasta procedura s-a incheiat. Urmeaza semnarea contractelor subsecvente cu aceste unitati sanitare. (…) Am incheiat un acord-cadru pentru o cantitate minima de 279 de bucati maxima de 1.117. Eu opinez ca va trebui sa achizitionam cantitatea maxima. Valoarea estimata acordului-cadru este de 128,75 milioane lei fara TVA”, a declarat Pintea, conform Agerpres.

Ea a adaugat ca a preluat caietul de sarcini din anul 2016 pentru demararea achizitiei de incubatoare, ulterior aparand o contestatie. Procedura de achizitie a trebuit reluata de la zero.

„Aceste lucruri au fost impuse de catre CNSC. Vreau sa va precizez ca este pentru prima oara cand Ministerul Sanatatii pierde in instanta un proces legat de o contestatie avand ca obiect un caiet de sarcini. (…) Nu cred ca m-ati auzit pe mine in spatiul public sa ma plang de acest aspect. Nu am facut-o. Am refacut caietul de sarcini si am mers mai departe cu licitatia. Dupa refacerea caietului de sarcini in procedura de achizitie au fost depuse un numar foarte mare de oferte – 35. Asta spune multe. Apoi au fost din nou contestatii, dar CNSC le-a respins. Prin urmare ne-am facut treaba. (…) Ceea ce trebuia finalizat acum un an am reusit astazi”, a mai completat Pintea, conform sursei citate.

Etichete: incubatoare, maternitati, sorina pintea

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.