Incep lucrarile la cel mai mare spital de stomatologie din Romania

Incep lucrarile la spitalul de stomatologie care va fi construit de Primaria Sectorului 4 al Capitalei, pe Soseaua Oltenitei. Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, anunta inceperea lucrarilor la spitalul de stomatologie care va fi construit de administratia locala pe Soseaua Oltenitei nr. 9A, cladirea urmand a fi inaugurata in mai 2021.

Aceasta investitie presupune o cladire de 5.000 de mp, dispusa pe doua niveluri, potrivit primarului citat de Agerpres.

A doua etapa a investitiei e reprezentata de doua componente – dotarea spitalului si construirea unei cladiri cu un un amfiteatru de aproximativ 300 de locuri si cu spatii administrative, a adaugat el, conform sursei citate.

Potrivit edilului, dotarea spitalului va costa 16 milioane de lei si va fi realizata de Primaria Sectorului 4, fiind finantata printr-un credit de la Banca Europeana de Investitii.

Prof. dr. Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie a salutat constructia unui astfel de centru.

“Eu reprezint Romania la Organizatia Mondiala a Sanatatii si acolo avem o tinta legata de accesul la serviciul de sanatate. Serviciile din zona medicinei dentare totdeauna au avut o singura particularitate legata de sectorul privat, care a oferit aceste servicii, iar zonele publice care ofera astfel de servicii sunt extrem de putine. Cred ca este nevoie de un astfel de centru pentru ca oamenii sa aiba acces la servicii de medicina dentara intr-o zona publica si cred ca trebuie sa schimbam putin filosofia si in Romania si sa oferim inclusiv in pachetul de asigurari de sanatate o solutie ca sa incurajam accesul la servicii de medicina dentara”, a afirmat prof. dr. Alexandru Rafila.

De asemenea, si rectorului UMF ‘Carol Davila’, Viorel Jinga, a precizat ca centrul medical multifunctional dedicat stomatologiei ce se va construi pe Soseaua Oltenitei reprezinta un proiect de mare anvergura.

Potrivit Primariei Sectorului 4, unitatea sanitara de pe Soseaua Oltenitei va fi cel mai mare spital universitar de stomatologie din Romania, cu peste 50 de cabinete medicale, dotari de ultima generatie, echipamente moderne, consultatii si tratamente specifice pentru cele mai grave afectiuni stomatologice oferite de cei mai buni specialisti in domeniu.

Etichete: spital stomatologie, cabinet stomatologie bucuresti, stomatologie sector 4 bucuresti

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2023 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.