Inca doi barbati au cazut victime caldurii. Unul a murit, iar altul este in coma

Un barbat a murit la scurt timp dupa ce a fost adus la  spital, iar un altul a fost adus in coma profunda dupa ce a fost gasit pe un camp cu o temperatura corporala de 42 de grade Celsius.

Canicula loveste din nou. Doi barbati din judetul Iasi au ajuns la spital din cauza expunerii la soare prea mult timp.
Potrivit coordonatorului UPU-SMURD Iasi, ambulanta a fost solicitata sa intervina in localitatea Vladeni, pentru un barbat in varsta de 67 de ani, caruia i s-a facut rau in timp ce lucra pe camp.

„Pacientul este in coma profunda. El a fost adus la noi cu hipertermie. A fost intubat, ventilat mecanic si s-au inceput manevrele de rehidratare si scadere a temperaturii inca de cand a fost preluat de echipajul SMURD. Temperaturile ridicate la care a fost expus i-au influentat nu doar sistemul nervos central ci si cordul, rinichiul, ficatul. Pacientul are disfunctii organice multiple. Este in continuare in stare critica, intubat, ventilat mecanic, internat in clinica medicala de garda”, a declarat Diana Cimpoesu, coordonatorul UPU SMURD Iasi, potrivit Agerpres.

In momentul in care a sosit echipajul medical, barbatul avea o temperatura corporala de 42 de grade Celsius.  
Personalul medical al Spitalului Sfantul Spiridon din Iasi este rezervat in ceea ce priveste sansele barbatului de supravietuire.

Celalalta barbat care a avut de suferit din cauza caldurii a murit la scurt timp dupa ce a fost adus la aceeasi unitate medicala.

Barbatul, in varsta de 45 de ani, din localitatea Valea Satului a fost gasit zacand fara constienta de niste carutasi.

„Se afla in coma si avea convulsii prelungite. Un echipaj al Ambulantei care trecea prin zona a preluat cazul, pe drum pacientul fiind intubat. Temperatura corporala era, ca si la celalalt pacient, de 42 de grade Celsius. Dupa ce a ajuns la noi pacientul a suferit un stop cardiorespirator. Nu a raspuns la manevrele de rescuscitare care au fost combinate cu scaderea temperaturii centrale, prin manevre de racire interna si externa. Am fost nevoiti sa declaram decesul”, a declarat Diana Cimpoesu, coordonatorul UPU SMURD Iasi, conform sursei mentionate.

Joi, un alt barbat din Galati, a murit dupa ce a fost gasit in fata blocului in stop cardio-respirator.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.