Inca 5 state exceptate de la aplicarea masurilor de carantina/izolare

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a adoptat Hotararea nr. 31 prin care a fost actualizata lista statelor exceptate de la aplicarea masurilor de carantina/izolare (zona verde).

Exceptia se aplica persoanelor asimptomatice care sosesc in Romania din statele aflate pe lista, precizeaza Grupul de Comunicare Strategica, potrivit Agerpres.

Hotararea a fost luata ‘avand in vedere analiza efectuata de Institutul National de Sanatate Publica privind evolutia situatiei infectiilor SARS-CoV-2 in statele UE si din Spatiul Economic European (…), tinand cont de evolutia favorabila inregistrata in unele state, prin aplicarea criteriului de maximum 5 cazuri noi confirmate/un milion de locuitori, calculat ca medie a valorilor inregistrate in ultimele 14 zile’.

Astfel, incepand cu data de 23 iunie 2020, se excepteaza de la masura carantinarii/ izolarii persoanele care sosesc in Romania din Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda si teritoriul european al Frantei (Franta metropolitana).

Zborurile catre si dinspre tarile care fac obiectul exceptiei de la carantinare/izolare pot fi reluate pe toate aeroporturile din Romania.

Etichete: zone verzi pandemie, carantina izolare, zboruri europa

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.