Inca 4 decese cauzate de infectia cu virusul West Nile


In ultima saptamana, in Romania, au fost confirmate alte 19 cazuri de meningita/meningo-encefalita cauzate de infectia cu virusul West Nile.

Potrivit Ministerului Sanatatii, dintre cele 19 cazuri noi, 5 au fost inregistrate in Bucuresti, 3 – in judetul Iasi, cate doua cazuri – in judetele Bacau, Bihor si Dolj si cate un caz – in judetele Caras Severin, Prahova, Galati, Vaslui si Suceava.

Conform datelor furnizate de catre Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, pana in prezent, in sezonul 2018, au fost inregistrate in total 215 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infectia cu virus West Nile, fiind inregistrate 25 de decese la pacienti care prezentau co-morbiditati.

„In ultima saptamana se constata o scadere a numarului cazurilor noi de infectare cu virusul West Nile, insa, din pacate, in aceasta perioada s-au inregistrat inca 4 decese. Pentru perioada urmatoare, se asteapta ca tendinta de scadere a cazurilor de imbolnavire cu virusul West Nile sa continue”, potrivit unui comunicat de presa al MS.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.