In Romania se sinucid de 5 ori mai multi barbati decat femei

campanie-infectii-vaginaleOrganizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a emis un nou raport despre numarul sinuciderilor la nivel mondial, “Preventing suicide: A global Imperative”. Conform datelor oficiale, numarul persoanelor care se sinucid este in scadere in Romania fata de anii precedenti.

Peste 2000 de romani s-au sinucis in 2012

Cifrele oficiale arata ca 2.781 de romani s-au sinucis in 2012, cele mai multe persoane avand varsta intre 50 si 69 de ani.

Acelasi raport arata ca in Romania se sinucid de cinci ori mai multi barbati decat femei.

In Romania, rata sinuciderilor se situeaza sub media mondiala de 11,4 la suta de mii de locuitori.

1 persoana se sinucide la fiecare 40 de secunde

Cifrele emise la nivel mondial trag un semnal de alarma, avand in vedere ca peste 800.000 de oameni se sinucid in fiecare an.

Cele mai multe sinucideri se inregistreaza la persoanele care au trecut de varsta de 70 de ani.

Autoritatile la nivel global solicita actiuni si masuri de preventie mult mai bune pentru ca numarul persoanelor care se sinucid sa scada.

Sinuciderea este a doua cauza de deces la tinerii intre 15 si 29 de ani

O cifra ingrijoratoare este cea relationata cu cauzele principale de deces la tineri, statisticile aratand ca sinuciderea este a doua cauza de deces la tinerii cu varsta cuprinsa intre 15 si 29 de ani.

Specialistii recomanda monitorizarea atenta si sprijinul acordat persoanelor care au avut in trecut o tentativa de sinucidere pentru a nu recurge a doua oara la acest gest tragic.

Pana in 2020, OMS doreste sa actioneze pentru reducerea ratei sinuciderilor cu 10%.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.