In jur de o suta de cazuri noi de HIV, la Iasi


Managerul Spitalului de Boli Infectioase Sfanta Parascheva din Iasi, Carmen Dorobat, a declarat ca in ultimii cinci ani numarul pacientilor nou diagnosticati cu HIV, la nivelul judetului, este de circa o suta de persoane.

Potrivit mangerulu, Iasiul este centrul numarul doi ca numar de pacienti diagnosticati cu HIV, in prezent in evidentele medicale fiind 1.537 de astfel de pacienti.

„Pacienti nou diagnosticati la nivelul Iasiului sunt in jur de 100 in ultimii cinci ani, spre deosebire de alte zone ale tarii unde numarul pacientilor nou diagnosticati pe an poate sa fie de 20, poate sa fie de maxim 50”, a declarat Carmen Dorobat”, potrivit Agerpres.

In ceea ce priveste cauzele imbolnavirii cu HIV, medicul a spus ca acestea “se mentin”.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.