In judetul Bacau au fost identificate 13 focare de hepatita A

copii 13 focare de hepatita de tip A au fost identificate in judetul Bacau. 12 dintre acestea sunt in scoli din mediul rural. Toate sunt sub supravegherea Directiei de Sanatate Publica(DSP).

84 de persoane din judetul Bacau au fost diagnosticate cu hepatita de tip A, numita si  boala „boala mainilor murdare”.

In ultima saptamana, in Sectia de Boli Infectioase Copii din cadrul Spitalului Judetean Bacau au fost internat 19 pacienti cu hepatita A.

„Au fost diagnosticate pana in prezent un total de 80 cazuri de elevi suferind de aceasta maladie”, a afirmat Anda Dumitrescu, purtator de cuvant al DSP Bacau.

De asemenea, mai exista si un focar constatat la o familie, in care trei copii si un adult sunt infectati cu hepatita A.

„Toate focarele sunt monitorizate, insa, atentia este indreptata in egala masura in aceste zile si catre persoanele care au intrat in contact cu bolnavii”, a adaugat  purtatorul de cuvant al DSP Bacau.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.