In evidentele DSP Braila se afla peste 110 de pacienti seropozitivi


Peste 110 de pacienti seropozitivi se afla in evidenta Directiei de Sanatate Publica (DSP) Braila, potrivit informatiilor facute publice marti de directorul Gabriel Ciochina.

„Numarul total al pacienti seropozitivi aflati in evidenta Directiei de Sanatate Publica Braila este de 116, din care 69 infectati cu HIV si 47 in stadiu de SIDA. In tratament curativ, anul acesta au fost 101 pacienti”, a spus reprezentantul institutiei citat de Agerpres.

Potrivit datelor DSP Braila, au fost desfasurate activitati de depistare a infectiei cu transmitere verticala a infectiei HIV/SIDA la grupe de risc si de testare voluntara si consiliere pre si post-testare.

De asemenea, au fost testate 2.348 de persoane, din care 1.319 prin teste rapide si 1.065 prin ELISA in laboratorul DSP.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.