In ce situatii poate fi indepartata masca de protectie in spatiile deschise

Masca de protectie poate fi indepartata in spatiile deschise pentru perioade scurte de timp, respectiv atunci cand se fumeaza, se consuma produse alimentare sau bauturi in afara teraselor, dar si cand se desfasoara activitati sportive individuale.

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta (CNSU) a adoptat, in sedinta de luni, Hotararea 50 privind aprobarea listei tarilor/zonelor de risc epidemiologic pentru care se instituie masura carantinei asupra persoanelor care sosesc in Romania din acestea si clarificarea unor aspecte referitoare la aplicarea prevederilor HG nr. 856/14.10.2020 privind prelungirea starii de alerta si a masurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Pe langa actualizarea listei cu statele si zonele de risc, hotararea clarifica si situatiile in care masca de protectie sanitara poate fi indepartata, respectiv in spatiu deschis, pentru perioade scurte de timp si doar daca persoanele sunt in afara zonelor de trafic pietonal si pot respecta o distanta de cel putin 2 metri fata de alte persoane.

„In localitatile sau judetele in care portul mastii de protectie este obligatoriu in spatiile deschise, este permisa inlaturarea acesteia pentru perioade scurte de timp in vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau bauturi in afara teraselor, cat si pentru desfasurarea activitatilor sportive individuale sau altor asemenea activitati, doar daca persoanele sunt in afara zonelor de trafic pietonal si la minim 2 metri fata de alte persoane”, prevede hotararea CNSU.

Etichete: masca de protectie, masca de protectie obligatorie, masca de protectie spatii deschise

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.