Imunolog francez: Temeri privind un al doilea val al pandemiei in noiembrie

Un al doilea val al epidemiei de coronavirus ar putea lovi in luna noiembrie, este de parere un consilier medical guvernamental francez, potrivit AFP.

“Exista temeri privind un al doilea val in noiembrie”, a spus la postul de televiziune France 2 profesorul Jean-François Delfraissy, imunolog si presedinte al Consiliului stiintific care consiliaza guvernul in privinta gestionarii epidemiei, dupa cum relateaza si Agerpres.

Franta se afla pe locul al saptelea in lume in ce priveste numarul deceselor de Covid-19, iar guvernul monitorizeaza atent cifrele pentru a decide daca sunt necesare noi restrictii sau masuri de izolare.

Cel mai recent, la Marsilia programul barurilor si restaurantelor s-a redus, acestea urmand sa fie inchise intre orele locale 23.00-06.00 (21.00-04.00 GMT).

Purtarea mastii de protectie devine obligatorie intre 26 august si 30 septembrie in toate spatiile publice deschise din oras, dupa ce anterior fusese impusa doar in unele zone.

Ministerul francez al Sanatatii a raportat, marti peste 3.000 de noi infectari cu coronavirus.

Etichete: pandemie coronavirus, al doilea val pandemie, cazuri covid-19

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.