Impreuna pentru o mai buna educatie a copiilor si a adolescentilor bolnavi

poza copil la scoalaPeste 200 experti si specialisti in domeniul educatiei si protectiei copiilor din 27 de tari se reunesc la Bucuresti, in perioada 4 – 8 noiembrie 2014, la unul dintre cele mai importante evenimente internationale de profil desfasurat „Sub Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei”: Congresul Organizatiei Europene a Pedagogilor din Spitale (HOPE – Hospital Organization of Pedagogues in Europe).

Aceasta este cea de a noua editie a Congresului si este organizata de Asociatia P.A.V.E.L. (Primind Ajutor Viata Este Luminoasa) – asociatia parintilor cu copii bolnavi de cancer si Asociatia Romana a Profesorilor si a Educatorilor care Lucreaza in Spitale, in cooperare cu Ministerul Educatiei Nationale, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei – Universitatea din Bucuresti si Centrul Educational Sf. Faustina.

Ceremonia de deschidere a congresului va avea loc pe 5 noiembrie, cu incepere de la ora 18.30, la Palatul Parlamentului, eveniment la care sunt asteptati experti, coordonatori de proiecte, profesionisti din sanatate, educatori, studenti, terapeuti prin joc si arta, practicieni sau voluntari din Europa si din lume, invitatii urmand a participa in cadrul congresului la sesiuni si ateliere din domeniul educatiei.

Lucrarile evenimentului se vor desfasura pe 6 si 7 noiembrie la Phoenicia Grand Hotel.

Tema principala a Congresului este \”Impreuna pentru o mai buna educatie a copiilor si a adolescentilor bolnavi. Pregatirea pedagogilor pentru a lucra intr-o echipa multidisciplinara in spitale\” ( http://www.hope2014bucharest.eu/ )

Obiectivul principal este de a uni eforturile profesionistilor din educatie si sanatate pentru sustinerea dezvoltarii abilitatilor cognitive si emotionale ale copiilor si ale tinerilor cu boli somatice grave si psihice internati pentru lungi perioade de timp in spitale.
Concentrandu-se pe continuitatea educatiei si a impactului social / emotional al bolii pentru copiii si tinerii cu boli grave, Congresul va oferi informatii bazate pe cele mai recente cercetari si strategii de imbunatatire a programelor si a interventiilor educationale pentru copii, familiile acestora si practicieni in domeniul educatiei.

La sfarsitul lucrarilor, participantii la congres se va semna o Petitie prin care se va cere Guvernului roman:
– includerea nevoilor speciale ale copiilor si adolescentilor cu afectiuni medicale in legea educatiei;
– infiintarea scolilor de spital si finantarea publica a cadrelor didactice si a echipamentelor materiale; formarea continua a acestor cadre didactice.
– elaborarea regulamentelor si a politicilor in colaborare cu cadrele didactice care lucreaza deja in acest domeniu, precum si cu alte parti interesate.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.