Igiena corecta poate influenta cresterea in inaltime a copiilor

Igiena corecta poate influenta cresterea in inaltime a copiilorO igiena corecta ar putea sa influenteze cresterea in inaltime a copiilor mici. Un studiu realizat la nivel international a demonstrat ca acei copii care au acces la apa curata, la canalizare pot creste cu 0.5 cm mai mult decat cei privati de conditiile normale de trai.

Cauzele care afecteaza cresterea copiilor

La nivel global, 265 de milioane de copii au probleme de crestere care le afecteaza sanatatea pe termen lung.

Studiile desfasurate in tari precum Etiopia, Nigeria, Bangladesh, Guatemala, Pakistan, Africa de Sud, Kenya si Cambodgia au demonstrat cat de impactati sunt copiii din aceste zone din cauza conditiilor precare de viata.

Cercetatorii au explicat ca lipsa cresterii in inaltime a copiilor este direct relationata cu modul impropriu de a bea apa, cu afectiuni precum diareea. In aceste cazuri, copilul va fi afectat direct si va creste mai putin in inaltime decat alti copii carora li s-a asigurat apa in conditii normale si au fost feriti de astfel de afectiuni.

Asigurarea accesului la apa curata, igiena si canalizare

Accesul la apa potabila, la canalizare este o problema de interes global. Din cauza lipsei conditiilor normale de trai, la nivel global multi copii sufera de afectiuni care le pot influenta dezvoltarea normala.

Rezolvarea acestor probleme la nivel mondial poate reduce mortalitatea infantila, prin scaderea riscului de afectiuni la copii, a precizat coordonatorul studiului, dr. Alain Dangour, specialist in nutritive si sanatate publica la LSHTM.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.