Ministrul Sanatatii da asigurari pacientilor ca vor gasi in farmacii medicamentele necesare

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a spus ca incepand cu saptamana viitoare vor reaparea in farmacii mai multe medicamente cautate de populatie, printre care si Euthyrox, medicament atat de necesar pacientilor cu afectiuni tiroidiene.

“Am luat legatura cu tot ce era furnizori si vor suplimenta aceasta productie si vom avea, in perioada urmatoare, si acel Euthyrox de saptamana viitoare. Pentru Metformin avem diverse medicamente care sunt analogice, dar din acest moment avem si Platinium, avem si Kaletra, s-au facut mai multe donatii. Noi avem in achizitionare si contractare mai multe cantitati. Si la Institutul ‘Matei Bals’, doctorul Streinu-Cercel a facut un necesar cam pentru 100.000 de pacienti, in conditiile in care sa putem avea si stocurile necesare. In acest moment, achizitionam prin Unifarm si de pe piata aceasta cantitate, pe care sa o putem avea pentru rezerva. Ambele medicamente se pot folosi si pentru HIV, cum e Kaletra, iar Platinium pentru artrita reumatoida. Sunt boli care nu sunt COVID si care au nevoie de aceste medicamente”, a declarat Nelu Tataru, intr-un interviu la postul Realitatea Plus, citat si de Agerpres.

Reamintim ca Agentia Nationala a Medicamentelor si Dispozitivelor Medicale din Romania precizat ca in depozite a sosit o cantitate semnificativa de Euthyrox 100 micrograme/comprimat, urmand a se finaliza receptia si a se elibera loturi spre vanzare catre distribuitorii angro, parteneri de contract. In ceea ce priveste Euthyrox 50 micrograme/comprimat, o noua cantitate de cutii se afla in etapa de control al calitatii la producator, estimandu-se ca livrarea din Germania ar fi posibila la sfarsitul saptamanii cu sosire estimata intre 8-10 aprilie.

Potrivit sursei citate, referitor la Euthyrox 25 micrograme/comprimat, exista informatia potrivit careia sunt in fabricatie loturi noi, dar nu se poate estima, la aceasta data, cand va avea loc livrarea catre Romania.

Etichete: medicamente afectiuni tiroidiene, euthyrox, pacienti boli endocrine, medicamente farmacie

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • Bucur Iudit spune:

    Cu boala LES,sîntem condamnați fără tratament?

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.