Conferinte Medic-Pacient HIV/SIDA, cu pastrarea anonimitatii

 

ARAS – Asociaţia Romana Anti-SIDA şi Bristol-Myers Squibb au organizat, cu sprijinul Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Prof. Dr. Matei Balş”, o serie de discuţii medic-pacient, care garanteaza anonimitatea.

 

 

Relaţia medic pacient HIV pozitiv

Aflati care sunt secretele unei colaborari eficiente medic-pacient, ce bariere intervin in aceasta relatie si cum pot fi ele indepartate.

       
 

Căi de transmitere a infecţiei HIV

In aceasta conferinta descoperiti care sunt modalitatile de transmitere a infectiei HIV si cum nu poate fi transmisa aceasta.

       
 

Testul HIV

Testul HIV este modalitatea esentiala pentru depistarea precoce a acestei infectii, astfel incat tratamentul sa fie inceput in timp util.

       
 

Tratamentul HIV pentru adulţi şi pacienţi

Aflati care sunt principalele obiective ale tratamentului impotriva HIV/SIDA si cum se desfasoara acesta.

       
 

Aderenţa la tratamentul antiretroviral

Pacientul infectat cu HIV joaca rolul principal in tratamentul impotriva acestei infectii, prin participare corecta si prin implicare responsabila.

       
 

Echilibrul emoţional al pacientului seropozitiv

Cum restabilim echilibrul emotional al unui pacient diagnosticat cu HIV/SIDA si cum trebuie adaptat stilul sau de viata tratamentului.

       
 

Rolul de părinte al pacientului seropozitiv

Pacientii seropozitivi pot fi parinti? Aflati cat de important este echilibrul emotional al pacientului HIV/SIDA pentru familia sa.

       
 

Sarcina la femeia seropozitivă şi prevenirea transmiterii materno-fetale

Aflati daca si cum poate fi prevenita transmiterea infectiei cu HIV/SIDA in timpul sarcinii sau in timpul nasterii.

       
 

Drepturi şi obligaţii ale pacientului seropozitiv

Aflati care sunt drepturile si indatoririle pacientilor diagnosticati cu HIV/SIDA si de ce este important sa fie cunoscute de catre acestia.

       
 

Sesiune de întrebări

Adresati aici orice intrebare si neclaritate legata de infectia cu HIV/SIDA, pentru a primi raspunsuri direct de la specialisti.

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.