Atelier: Hepatita Virala – Un dusman ascuns!


Acest material doreste sa ofere un sprijin atat pacientilor diagnosticati cat si celor care doresc sa se informeze si sa se implice in lupta impotriva hepatitei.

Sunt prezentate functiile normale ale ficatului, felul in care acesta este afectat de virusii hepatici, tipurile de hepatita si felul in care acestea se transmit. Se pune accent pe prevenirea imbolnavirii si a transmiterii bolii. Sunt prezentate principii de tratament, stil de viata, drepturi ale pacientilor si organizatii suport.

Coordonator: dr. Adriana Motoc medic primar boli infectioase Spitalul de Boli Infectioase si Boli Tropicale “Victor Babes” Bucurest

Va reamintim ca:

Hepatita cronica este o boala grava, iar pacientul trebuie sa aiba o viata echilibrata, cu ore fixe de masa, va trebui sa evite bauturile alcoolice si sa se odihneasca foarte mult timp. In timpul tratamentului pentru hepatita cronica pacientul nu are voie sa faca efort fizic. Este foarte important ca el sa mearga la medic, sa-si retepe viremia, sa ia tratamentul si sa-l respecte cu sfintenie.
De asemenea, hepatita virala A este o boala infectioasa, este o boala contagioasa determinata de infectia ficatului cu virusul hepatitic A. Dar, spre deosebire de hepatita B si C, hepatita A este doar o hepatita acuta virala nu se transforma in boala cronica. Chiar daca ficatul este inflamat dupa tratament el se vindeca. 

Etichete: hepatita cronica, hepatita virala A (HAV), hepatita acuta virala

 

Realizat cu sprijinul:
– Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania
– Bristol-Myers Squibb

Incepeti lectia

 

Comentariile sunt inchise.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.