Hepatita B si hepatica C se pot transforma in boli cronice

parkinson1Hepatita B si hepatita C au riscul major de a cauza infectii de lunga durata, care pot sta la baza cancerului de ficat. In luna mai, luna care marcheaza Constientizarea hepatitei, Centers for Disease Control and Prevention (CDC) trage un semnal de alarma asura importantei preventiei in hepatita A, B si C.

Hepatita B si C, afectiuni subdiagnosticate

In urma statisticilor efectuate in Statele Unite, CDC precizeaza ca aproximativ 4 milioane de americani sufera de hepatita cronica B si C, insa nu toti au fost testati si diagnosticati cu aceste afectiuni.

In acest caz, CDC atrage atentia asupra importantei testarii si informarii despre masurilor de preventie in hepatita B si hepatita C.

Cancerul de ficat ca principal factor de risc

Daca hepatita A nu cauzeaza infectii de lunga durata, hepatita B si hepatita C se pot transforma in afectiuni cronice.

Conform statisticilor CDC, hepatita B si C au contribuit la cresterea numarului de cazuri de cancer de ficat.

Hepatita A si B prevenibile prin vaccin

CDC precizeaza ca, in urma cresterii majore a ratei de vaccinare in hepatita A, numarul persoanelor cu aceasta afectiune in Statele Unite a scazut considerabil.

CDC recomanda si vaccinarea pentru Hepatita B ca masura majora de preventie a acestei afectiuni.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • NUTA spune:

    trombocitele marite sunt de la hepatita b

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.