Heliport la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB) va avea heliport, care va scurta timpul de interventie in cazul urgentelor grave cu circa 30 de minute.

„Urgentele de cod rosu sunt in jur de 4.000 – 5.000 anual. Existenta heliportului, pentru noi, inseamna scurtarea intervalului de timp in care acesti pacienti critici, unii instabili din punctul de vedere al functiilor vitale, pot fi preluati mai repede aici in spital. Se scurteaza intervalul de timp cu minimum 30 de minute”, a declarat, seful Unitatii de Primiri Urgente a SUUB, Silvia Nica, conform Agerpres.

Data de finalizare a proiectului este estimata pentru sfarsitul lunii august, urmand ca punerea in functiune sa se realizeze in aceasta toamna.’In prezent, lucrarea este in proportie de 80% finalizata.

Odata cu noul heliport pus in functiune – amplasat pe Blocul Operator Central -, pacientii vor fi transportati direct in Unitatea de Primiri Urgente cu ajutorul unui lift si printr-un culoar suprateran.

Etichete: heliport, spitalul universitar de urgenta bucuresti, urgente elicopter

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.