Guvernul ar putea decide scutirea persoanelor fara venituri de la plata CASS

Banii-sau-viataMiercuri, 6 ianuarie, Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Guvernului, a anuntat astazi ca Executivul analizeaza eliminarea obligativitatii pentru persoanele fizice fara venituri de la plata CASS, iar intr-o luna se vor face modificarile necesare la Codul fiscal.

La acest moment, potrivit Codului fiscal, persoanele fara venituri, cu anumite exceptii, stabilite de lege, trebuie sa depuna o declaratie fiscala, potrivit Codului Fiscal. Acestea vor plati contributii de asigurari sociale de sanatate (CASS) – 5,5% din salariul minim brut pe economie, adica 57 de lei pe luna – , pentru a avea calitatea de asigurat, aceasta prevedere existand si pana acum. 

Exceptie fac, printre altii, elevii si studentii in varsta de pana la 26 ani, sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate, femeile insarcinate, lauzele si persoanele cu handicap, noteaza si capital.ro.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.