Guvernul a majorat alocatia de hrana in spitale

MANCARE-SPITALEGuvernul  a aprobat, in sedinta de miercuri, 14 septembrie,  marirea alocatiei de hrana in spitale.

Suma ar trebui sa varieze intre 10 si 19 lei pe zi, potrivit purtatorul de cuvant al Guvernului.

„S-a adoptat in sedinta de guvern o marire a alocatiei de hrana in spitale avand in vedere evolutia preturilor la marfurile alimentare din 2008 pana in 2016. Din 2008 nu s-a mai facut aceasta modificare. (…) A fost facuta o consultare cu medici specialisti nutritionisti de la Institutul de Boli Metabolice si Nutritie, de la Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului si alte institute. A fost luat in considerare indicele preturilor de consum in perioada mai 2008 si iunie 2016, o crestere cu 108%. Alimentatia bolnavilor este foarte importanta si in tratament”, a afirmat Liviu Iolu, purtator de cuvant al Executivului.

El a mai adaugat ca, potrivit noii reglementari, astfel de alocari se vor face pentru prima data si in cazul bolnavilor in regim de hemodializa.

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.