Grecii ne predau lectia fertilizarii in vitro

ministerul sanatatiiLa sfarsitul saptamanii trecute, la Bucuresti  avut loc primul Congres de infertilitate, eveniment la care au participat ministrul Sanatatii din Romania, Nicolae Banicioiu si omologul sau din Grecia, Makis Voridis.

„E inceputul unei prietenii care intrevede foarte multe rezultate si tin sa-i multumesc domnului ministru si pentru pozitiile comune pe care le avem la intrevederile si cu ceilalti ministri din Uniunea Europeana. Cred ca aceasta colaborare dintre Ministerul Sanatatii din Grecia si Ministerul Sanatatii din Romania va fi in beneficiul pacientilor din Grecia si din Romania”, a afirmat ministrul Nicolae Banicioiu.

Cu aceasta ocazia congresului de sambata, a fost discutat si primul program de e-learning pe teme de infertilitate din tara noastra.

Banicioiu a mai afirmat ca Grecia are o experienta foarte buna pe partea de fertilizare in vitro, astfel ca, in urma parteneriatului dintre cele doua tari, din 2015 programul va fi inclus  si in bugetul ministerului roman.

„Pentru partea de fertilizare in vitro Grecia are o experienta foarte buna pe care sunt bucuros ca vor sa o impartaseasca cu noi. Am avut si noi cativa pasi timizi in acest domeniu, undeva prin 2011. Dupa foarte mult timp de asteptari a fost lansat un astfel de program pe care predecesorul meu n-a mai decis sa-l continue, dar care cred ca din 2015 va fi inclus in bugetul anului viitor si va putea fi redeschis”, a  mai spus ministrul Banicioiu conform Agerpres.

Pe langa acest proiect, pana in 2015, sase maternitati din tara vor fi predate la cheie, doua chiar luna viitoare in Bucuresti.

De asemenea, ministru grec al Sanatatii, Makis Voridis, a afirmat ca Romania si Grecia pot conlucrat atat institutional, legislativ, cat si pe problema reproducerii in vitro sau a turismului medical.

Tot conform Agerpres, programul e-learning pe teme de infertilitate din Romania dureaza noua luni si se adreseaza in special medicilor ginecologi, asigurand un inalt nivel de pregatire.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.