Gradina senzoriala pentru copiii cu autism din Romania

greseli-in-educatieDe ziua Internationala a Constientizarii Autismului, 2 aprilie 2014, a fost lansata la Cluj-Napoca prima gradina senzoriala pentru copiii cu autism din Romania. Principalele beneficii ale unei astfel de gradini sunt multitudinea de stimuli auditivi, vizuali, olfactivi alaturi de o reala experienta de invatare pentru copii.

Gradina senzoriala ca terapie pentru copiii cu autism

Gradina senzoriala a fost realizata de Asociatia Autism Transilvania (AAT), cuprinzand o zona de picnic, loc de joaca si o zona cu plante.

“Cu ajutorul stimulilor vizuali, auditivi, olfactivi si tactili copiii au parte de o experienta inedita de invatare. Gradina include o zona de picnic, o groapa cu nisip, spatiu pentru joaca si catarare, o zona cu plante, pomi fructiferi, vita de vie si legume”, a precizat Milena Pruna, presedintele asociatiei AAT.

Peste 70 de copiii cu autism au acces la terapie

Centrul AAT face accesibila terapia pentru copii cu autism prin dotarile curente: sapte sali de clasa, sapte de terapie, doua cabinete de logopedie, doua sali de kinetoterapie, o sala de joaca, o bucatarie didactica, sali de integrare senzoriala, precum si un cabinet de evaluare si consiliere pentru parinti.

20 de copii cu autism vor beneficia de sedinte gratuite de terapie comportamentala

Datorita unui proiect implementat de Asociatia AAT, 20 de copii vor putea sa faca terapie comportamentala gratuit.

Proiectul implica si parintii care isi vor putea asuma rolul de coterapeut in sedintele la care vor participa.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.