Gonoreea ar putea deveni o boala netratabila

gonoreeDirectorul Serviciului Medical Civil din Marea Britanie, Dr. Sally Davies, a avertizeazat ca gonoreea ar putea sa deveni o boala netratabila.

Conform bbc.com, Sally Davies a expediat tuturor medicilor de familie si farmacistilor din Marea Britanie o scrisoare prin care i-a rugat sa se asigure ca vor prescrie medicamentele corecte impotriva acestei boli, dupa declansarea unei epidemii de „super-gonoree” in orasul Leeds.

De altfel, multi medicii din domeniul sanatatii sexuale afirma la unison ca gonoreea a dezvoltat  o rezistenta la medicamente.

In  luna martie a anului trecut, in zona de nord a Angliei s-a descoperit o tulpina de gonoree  extreme de rezistenta la tratament, relateaza si Mediafax.

Acea tulpina este capabila sa anihileze efectele antibioticului prescris  impreuna un alt medicament in tratamentul antigonoreic.

In avertismntul trimis medicilor, se spune ca administrarea doar a unuia dintre aceste medicamente ajuta bacteria care declanseaza boala sa dezvolte rezistenta la tratament.

Gonoreea este cauzata de o bacterie numita Neisseria gonorrhoeae.

Infectia se raspandeste prin raporturi sexuale neprotejate – vaginale, orale si anale.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.