Ghid pentru pacientii cronici in contextul Covid-19, lansat de COPAC

Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (COPAC) si Societatea Romana de Epidemiologie au lansat ghidul ‘Recomandari de protectie pentru pacientii cronici in contextul pandemiei cu coronavirusul Covid-19.

„Pacientii cronici au nevoie de cea mai mare protectie in aceasta perioada si de informatii din surse avizate si sigure pentru a sti exact ce pot face si ce nu. Specialistii si asociatiile de pacienti trebuie sa conlucreze pentru a oferi cele mai bune informatii si suport pentru pacienti. Acest ghid se doreste un ghid simplu si util pentru pacienti”, a declarat prof. dr. Doina Azoicai, presedintele Societatii Romane de Epidemiologie, intr-un comunicat remis luni.

„Ne dorim ca in aceasta perioada sa strangem cat mai mult colaborarea cu pacientii pe care ii reprezentam si sa ii ajutam sa treaca mai usor peste aceasta perioada dificila. Informatiile prezentate in ghid sunt extrem de utile. De asemenea, as vrea sa subliniez ca toti cei care au nevoie de ajutor in privinta tratamentului in aceasta perioada ne pot scrie si vom cauta solutii pentru ei”, a transmis si Radu Ganescu, presedintele COPAC, potrivit sursei citate.

In ghid sunt abordate teme precum: ‘Simptomele coronavirusului’, ‘Cum sunt ingrijiti la domiciliu varstnicii sau persoanele cu dizabilitati’, ‘Ce medicamente trebuie sa avem in casa’

Etichete: ghid covid-19, recomandari pacienti cronici, copac

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.