Galati: Unitatea de Primiri Urgenta a Spitalului Judetean va fi extinsa si modernizata

Investitii de peste 6,5 milioane lei la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) a Spitalul Clinic Judetean ‘Sfantul Apostol Andrei’ din Galati.

Potrivit proiectului, UPU va fi extinsa pe orizontala, urmand sa se dubleze ca suprafata.

De asemenea, unitatea va fi complet modernizata si va avea aparate de ultima generatie, printre care un computer tomograf, un incubator pentru nou nascuti, un aparat de radiologie mobil si un electrocardiograf cu 12 canale.

„Prin implementarea proiectului, suprafata UPU va creste de la 687 metri patrati, cat are in prezent, la 1.287 metri patrati, iar extinderea va permite ca la rampa sa intre doua ambulante si nu una, ca acum. Dotarea cu aparate medicale performante vor duce si la reducerea timpului de asteptare pentru interventia in cazul urgentelor medicale in conditiile in gradul de adresabilitate catre UPU a crescut de la 50.000 de persoane in 2018 la 80.000, anul acesta. De asemenea, prin extindere si modernizare vom fi nevoiti sa suplimentam si numarul personalului medical, care la ora actuala este insuficient”, a declarat Costel Fotea, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Galati, potrivit Agerpres.

Acest proiect ar trebui sa fie finalizat in luna august 2021, insa conducerea CJ Galati crede ca va fi gata mai devreme cu un an.

Etichete: upu galati, spital judetean galati, aparat radiologie,

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.