Galati: Peste 2.300 persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii si pneumonii


Peste 2.300 de persoane din judetul Galati au fost inregistrate cu viroze respiratorii si penumonii in prima saptamana de raportare a DSP.

In 59 de cazuri s-a impus internarea pacientilor, iar cei mai afectati de virozele respiratorii au fost copiii cu varste cuprinse intre 5 si 14 ani, unde au fost inregistrate 744 de cazuri.

„In ceea ce priveste pneumoniile si bronhopneumoniile, in prima saptamana de raportare, la nivelul judetului Galati au fost inregistrate 154 de cazuri, dintre care 52 au necesitat internarea. Cea mai afectata grupa de varsta a fost cea a copiilor cu varste intre doi si patru ani, unde au fost raportate 39 de cazuri. Pana acum nu a fost inregistrat niciun caz de gripa”, a precizat Liliana Iordachescu, purtatorul de cuvant al DSP Galati, citata de Agerpres.

DSP Galati a distribuit medicilor de familie cea de-a doua transa de 2.400 doze de vaccin antigripal pentru imunizarea populatiei, in prima transa fiind distribuite 2.500 doze. In total, pentru judetul Galati ar trebui alocate 46.246 doze de vaccin antigripal.

Informatii despre vaccinarea antigripala, AICI.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.