Galati: Centru de Medicina Dentara Sociala pentru persoanele asistate social

Zeci de mii de persoane asistate social si aflate in evidenta Primariei Galati pot beneficia de noul Centru de Medicina Dentara Sociala.

Potrivit doctorului Aurel Nechita, profesor universitar la Facultatea de Medicina si Farmacie Galati si initiatorul proiectului, persoanele fara venituri sau cu venituri foarte mici si pensionarii vor putea beneficia de servicii stomatologice gratuite in cadrul acestei clinici dotate ultramodern, contravaloarea acestora, precum si a consumabilelor si a materialelor folosite la lucrarile dentare fiind asigurata de catre Primaria municipiului Galati.

Interventiile stomatologice vor fi realizate de medici stomatologi – profesori universitari ai Facultatii galatene de medicina, secondati de studentii din anii terminali ai acestei facultati.

„Conform listei inaintate de municipalitate sunt peste 20.000 de asistati sociali incepand cu caminele de batrani si terminand cu cei de la cantinele sociale, toti aflati in evidentele asistentei sociale din primarie. Pacientii vor fi livrati de primarie intr-un ritm in care vom cadea de comun acord si vor beneficia de aceste servicii de medicina dentara. Aici lucreaza peste 40 de cadre universitare de la sectia de stomatologie a Facultatii de Medicina si Farmacie Galati, 360 de studenti din anii cinci si sase si 20 de rezidenti de medicina dentara pe diferite specializari. Studentii si cadrele didactice vor lucra in cadrul programului de invatamant, iar rezidentii in programul lor de pregatire pe o anume specializare”, a declarat Aurel Nechita potrivit Agerpres.

Investitia de aproximativ 120.000 de euro apartine Universitatii Dunarea de Jos din Galati si cuprinde 17 scaune stomatologice modern.

Potrivit sursei citate, si primarul municipiului Galati, Ionut Pucheanu, a precizat ca este pentru prima data cand un astfel de centru social functioneaza in tara si ca sumele necesare functionarii clinicii vor fi asigurate de la bugetul local, o prima transa de 100.000 lei fiind deja virata in contul institutiei.

Etichete: tratamente stomatologice, consultatii gratuite, dentisti

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • puscasu ionel spune:

    sunt pensionar pe caz de boala cu pensia de 1125 ron.beneficiez de proteza gratuit?

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.